| Pletení | Rybář | Domácí účto | Hromadné emaily | FormOffice | Formuláře na PC | Recepty doma | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Snadné hubnutí | DWN.cz | Počítej Kalorie | Email šablony |
|
| ||||||||
Hluchec | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 5 větších brambor | ||||||||
Popis: Oloupané syrové brambory nastrouháme jako na bramborák, přidáme mouku, vejce, sůl a droždí, rozmíchané v trošce vlažného mléka, případně přidáme trochu kypřícího prášku. Zpracujeme v těsto o něco tužší než na lívance a necháme vykynout v míse přikryté utěrkou. Vykynuté těsto promícháme, přidáme majoránku, sladkou a pálivou papriku, pepř, utřený česnek a podle potřeby přisolíme. Do těsta můžeme přimíchat také na drobné kostičky nakrájený tvrdý salám, klobásu nebo dobré uzené. Těsto necháme ještě zhruba 30 minut v teple odpočinout. Pekáč vymažeme ztuženým tukem nebo sádlem, vysypeme moukou a těsto do něj nalijeme do výšky 1 - 2 cm. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 250° C. Během pečení občas potíráme vodou, aby povrch nepopraskal. Podáváme nařezané na čtverce o straně zhruba 10 cm. |