| Domácí účto | Pletení | Zbrojní průkaz | Omalovánky | Rybář | FormOffice | EET Účtenky | Recepty doma | Formuláře na PC | Email šablony | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Hlívový guláš


Doba přípravy:00:20
Počet porcí:1
Autor:
Přidáno/změněno:19.9.2011

Ingredience:

cca 1/2 kg hlív
3 menšie zemiaky
mletú červ.papriku
cibuľu
olej
čierne korenie
solčanku s morskou soľou (al.vegetu)
na vylepšenie môže byť aj 1 čerstvá zelená paprika a 1 kápia
Na halušky:
1 vajce
polohrubú múku

Popis:

Pokrájanú cibuľu opražíme na oleji do sklovita, pridáme ml.červenú papriku a nakrájané hlivy, podlejeme vodou. Dusíme. Keď máme čerstvú papriku a kápiu, pridáme nakrajané na rezance. Cca po 15 minútach pridáme očistené nakrájané zemiaky. Medzitým do misky rozbijeme vajíčko a pridáme toľko múky, aby vzniklo vláčne cesto. Keď zemiaky zmäknú (nie úplne-asi po 5 min.varenia) cez dierkové sitko nahádžeme priamo do gulášu halušky a premiešame. Po cca 3 minútach je guláš hotový. Ochutíme čiernym korením, solčankou, kto má rád pikantné môže pridať chilli papričku, alebo feferónku.


Jít na recept Hlívový guláš >>