| Počítej Kalorie | Email šablony | DWN.cz | Domácí účto | Rybář | Snadné hubnutí | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Pletení | Recepty doma | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | FormOffice | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Hlávkové zelí s masem (Čína)


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:2
Autor:
Přidáno/změněno:2.7.2009

Ingredience:

100g libového vepřového masa (kýta, ramínko, libový bůček)
1/2 menší hlávky zelí
1 pórek
1 lžíce sójové omáčky
1 lžička mletého kmínu
1 lžička vegety
sůl
2 lžíce octa
olej na smažení
Na obalení:
1 bílek
1 lžička solamylu
voda na rozředění

Popis:

Zelí bez košťálu a silných žeber nakrájime na jemné nudličky a osmažíme je na pánvi s olejem. Hned zpočátku je trochu posolíme, aby pustilo vodu a rychleji změklo. Za stálého míchání smažíme asi 8 minut mělo by zůstat polosyrové. Na druhé pánvi osmažíme maso nakrájené na nudličky a rozmíchané se solamylem, bílkem a vodou. Smažíme na prudkém ohni do té doby, než maso zbělá. Pří míchání oddělujeme nudličky masa od sebe. Asi za dvě minuty, až bude maso hotové, smícháme se zelím. Pokud máme, tak přidáme pórek, šikmo nakrájený na dlouhé nudličky, dále okořeníme a pro zvýraznění chuti přidáme ocet. Směs promícháme a ihned podáváme.


Jít na recept Hlávkové zelí s masem (Čína) >>