| Rybář | FormOffice | Počítej Kalorie | DWN.cz | Recepty doma | Omalovánky | Formuláře na PC | Pletení | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Email šablony | Hromadné emaily | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Herrichovo pekelně rozmanitý kuře


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:1
Autor:
Přidáno/změněno:12.2.2015

Ingredience:

kuřecí prs
sůl
drcený barevný pepř
drcený sečuánský pepř
hladká mouka
olivový olej
velká cibule
nakládaný červený pepř
malý panák becherovky
1cl bílé víno
3cl voda
máčený škrob
čerstvý zázvor (šťáva z cca 1/4 citronu)
máslo

Popis:

Oloupanou a na půlkolečka nakrájenou cibuli dáme restovat do vrstvy oleje (musí v oleji plavat) a občas zamícháme, aby se smažila rovnoměrně. Smažíme ji do zlatova/světle hněda, po okapání musí být křupavá a musí pouštět barvu do omáčky. POZOR jakmile začne chytat barvu proces nabírá rychlý spád a je třeba reagovat rychle.
Naklepané kuřecí prso osolíme, okořeníme směsí drcených pepřů, poprášíme hladkou moukou a z prudka osmažíme na pánvi do zlatova. Zalijeme becherem a zapálením výparů flambujeme. Vyjmeme z pánve a dáme na ni lžičku červeného pepře i s kapkou láku (v tuto chvíli se dá použít zahuštění moukou misto níže uvedeného škrobu) a po kratičkém restování zalijeme bílým vínem po chvilce vaření přilijeme předvařenou vodu na poždovaný objem. V tuto chvíli už by měla být cibulka správně osmažená. Ve vodě rozmíchaný škrob přilívame po lžičkách, dokud nedosáhneme oblíbené konzistence.
Dochutíme zázvorem (citronem) a solí (velmi rád to občas zpestřím Tandori masalou, ale stačí špetka). Pánev sundáme z ohně a zjemníme chutě rozpuštěním kousku másla, tento proces ovšem můžeme použít i ke zdobení na talíři použitím "tyček" ukrajovaných z másla (modří již vědí;)).
Podáváme s cibulkou nasypanou na mase a přelitou omáčkou. Nejjednodušší přílohou jsou pochopitelně hranolky, ale v kreativitě se meze nekladou.


Jít na recept Herrichovo pekelně rozmanitý kuře >>