Popis:
Oloupanou a na půlkolečka nakrájenou cibuli dáme restovat do vrstvy oleje (musí v oleji plavat) a občas zamícháme, aby se smažila rovnoměrně. Smažíme ji do zlatova/světle hněda, po okapání musí být křupavá a musí pouštět barvu do omáčky. POZOR jakmile začne chytat barvu proces nabírá rychlý spád a je třeba reagovat rychle.
Naklepané kuřecí prso osolíme, okořeníme směsí drcených pepřů, poprášíme hladkou moukou a z prudka osmažíme na pánvi do zlatova. Zalijeme becherem a zapálením výparů flambujeme. Vyjmeme z pánve a dáme na ni lžičku červeného pepře i s kapkou láku (v tuto chvíli se dá použít zahuštění moukou misto níže uvedeného škrobu) a po kratičkém restování zalijeme bílým vínem po chvilce vaření přilijeme předvařenou vodu na poždovaný objem. V tuto chvíli už by měla být cibulka správně osmažená. Ve vodě rozmíchaný škrob přilívame po lžičkách, dokud nedosáhneme oblíbené konzistence.
Dochutíme zázvorem (citronem) a solí (velmi rád to občas zpestřím Tandori masalou, ale stačí špetka). Pánev sundáme z ohně a zjemníme chutě rozpuštěním kousku másla, tento proces ovšem můžeme použít i ke zdobení na talíři použitím "tyček" ukrajovaných z másla (modří již vědí;)).
Podáváme s cibulkou nasypanou na mase a přelitou omáčkou. Nejjednodušší přílohou jsou pochopitelně hranolky, ale v kreativitě se meze nekladou.
|