Popis:
Pličky a srdce se ve studené vodě očistí a dají do
velkého hrnce vařit (aby neutekly), přidá se sůl, 1
velká cibule rozkrájená a celer. Když jsou na polo
vařeny, vyndají se k vychlazení a drobně rozsekají;
na rendlíku se usmaží drobounce krájená cibulka do
žlutá, přidá se trochu citronové kůry, paprika a seka-
nina, podlije se odvarem a nechá do měkká dusit, až
jsou zcela měkká. Žemle strouhaná se na kousku má-
sla do žluta usmaží, s odvarem trochu povaří do husta
a přidá se k sekanině. Vše ještě chvíli se musí pova-
řiti na mírném ohni. Ku skopovému kořínku jest při-
dati 1/4 kg. tučného vepřového masa (lalok), k telecí-
rau toho není potřeba. Dva skopové kořínky se rovnají
1 telecímu co do množství i ceny. Brambory neb pla-
cky se k haše hodí.
|