| Omalovánky | Zbrojní průkaz | Recepty doma | EET Účtenky | FormOffice | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Email šablony | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Domácí účto | Formuláře na PC | Rybář | Pletení | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Haše z kořínků neb plíčků.


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:13.10.2009

Ingredience:

Plíčky
srdce
cibule
celer
žemle
máslo

Popis:

Pličky a srdce se ve studené vodě očistí a dají do
velkého hrnce vařit (aby neutekly), přidá se sůl, 1
velká cibule rozkrájená a celer. Když jsou na polo
vařeny, vyndají se k vychlazení a drobně rozsekají;
na rendlíku se usmaží drobounce krájená cibulka do
žlutá, přidá se trochu citronové kůry, paprika a seka-
nina, podlije se odvarem a nechá do měkká dusit, až
jsou zcela měkká. Žemle strouhaná se na kousku má-
sla do žluta usmaží, s odvarem trochu povaří do husta
a přidá se k sekanině. Vše ještě chvíli se musí pova-
řiti na mírném ohni. Ku skopovému kořínku jest při-
dati 1/4 kg. tučného vepřového masa (lalok), k telecí-
rau toho není potřeba. Dva skopové kořínky se rovnají
1 telecímu co do množství i ceny. Brambory neb pla-
cky se k haše hodí.


Jít na recept Haše z kořínků neb plíčků. >>