| Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | FormOffice | Domácí účto | Počítej Kalorie | Pletení | Omalovánky | Hromadné emaily | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Recepty doma | Rybář | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Halušky - original,různé varianty


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:2.7.2009

Ingredience:

1kg brambor
1/2kg hrubé mouky
30dkg brynzy
30dkg slaniny

Popis:

alespon 3L osolene vody / cca 3-4 lzicky / dame vařit. mezi tim si oloupeme brambory a nastrouhame na tvz. kasi na struhadle. Pridame hrubou mouku a vymichame testo. Do vařicí vody pres sito na noky vytlacujeme noky do vařící vody / pokud by se tvz. rozmočovaly přidame mouku - zalezi na kvalite mouky /.

Az halusky vyplavou na povrch jsou hotove - cca 3-5min.
Scedime , v pripade ze brambory obsahovaly hodne skrubu prolijeme horkou vodou. Smichame s brynzou a na vrch prelijeme rozškvařenou slaninou / spekem /.

Mnozstvi brynzy a slanininy muzete pouzit i v jinem mnozstvi - zalezi hodne na chuti a hlavne kvalite brynzy /letni nebo zimni / doporucuji pouzivat NEtermizovanou !!!

Misto brynzi muzeme použit podusene kysane zeli a rozskvarenou slaninu.

Dalsi obmenou jsou halusky s nastrouhanym tvrdym tvarohem a prelite maslem.


Jít na recept Halušky - original,různé varianty >>