| Snadné hubnutí | Pletení | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | EET Účtenky | DWN.cz | FormOffice | Rybář | Recepty doma | Formuláře na PC | Email šablony | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Grilovaný steak z lososa s horkým bramborovým salá


Doba přípravy:03:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:8.6.2009

Ingredience:

filet z lososa
hrubozrná sůl
mletý pepř
drcený kmín
česnekový nebo olivový olej
brambory
vajíčka
petržel
žampiony
oloupaný chřest
citronovou šťávu
sůl
smetana
hořčici DIJON
drůbeží vývar
bílé víno

Popis:

Filet očistíme od šupin a nakrájíme jednotlivé porce. Ty posypeme hrubozrnou solí, hrubě mletým pepřem, drceným kmínem a pokapeme ochuceným česnekovým nebo olivovým olejem a necháme v lednici asi 3 hodiny odpočívat. Pečeme na grilu nebo na grilovací pánvi z obou stran podle chuti do propečení. Doporučujeme: Aby maso mořských ryb zůstalo uvnitř šťavnaté, je dobré maso upravovat kratší dobu a nechat vnitřní část růžovou.

Horký bramborový salát
Orestujeme kostičky uvařených brambor na másle s cibulkou, přidáme kostky nakrájených vajec, žampiónů, sekanou petrželku, oloupaný chřest, pá kapek citronové šťávy, sůl, pepř a zjemníme smetanou.

Hořčičná omáčka
Orestujeme cibulku na másle, aby změkla, přidáme silný nvývar z drůbeže, hořčici DIJON podle chuti, bílé víno a smetanu. Pokud je omáčka příliš řídká, doporučuji vyvařit ji na požadovanou hustotu.


Jít na recept Grilovaný steak z lososa s horkým bramborovým salá >>