| Pletení | Rybář | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | DWN.cz | Recepty doma | Hromadné emaily | Domácí účto | Počítej Kalorie | Omalovánky | EET Účtenky | Email šablony | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Grilované krevety s koktailovou omáčkou


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:3
Autor:
Přidáno/změněno:25.1.2015

Ingredience:

Krevety (celé, alebo chvosty) 200 g
Olej 100 g
Cesnak 30 g
Petržlenová vňať 30 g
Soľ 10 g

Omáčka:
Majonéza 100 g
Kečup 30 g
Čili korenie (štipku)
Zelené korenie v náleve 30g
Práškový cukor (dve štipky)
Soľ

Popis:

Očistený cesnak postrúhame, alebo pretlačíme. Petržlenovú vňať zbavíme stoniek a nadrobno posekáme. Obe suroviny premiešame s časťou oleja, zakryjeme a uložíme do chladu.
Na panvici s hrubým dnom, alebo na grilovacej platni rozpálime 2 – 3 lyžice oleja, pridáme krevety a pomaly pečieme 3 – 5 minút. Krevety otočíme, potrieme pripravenou zmesou cesnaku, oleja a vňate, osolíme a dopečieme. Podávame s kokteilovou omáčkou, zeleninovými šalátmi a čerstvým pečivom.
Omáčka:
Majonézu premiešame s kečupom, soľou, cukrom a čili korením. Pridáme zelené korenie s nálevom, premiešame a uložíme v chlade.


Jít na recept Grilované krevety s koktailovou omáčkou >>