| Formuláře na PC | EET Účtenky | Omalovánky | Recepty doma | Rybář | Domácí účto | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | FormOffice | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Pletení | Snadné hubnutí | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Grilované banány se skořicí


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:1.9.2014

Ingredience:

8 banánů
mletá skořice
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
1 bal (200-250 ml) smetany
1 malý brusinkový kompot
čerstvá máta na ozdobení

Popis:

1. Připravíme si 8 čtverců alobalu (aby se do nich daly zabalit banány). Banány oloupeme ze slupky a každý položíme doprostřed jednoho alobalu. Banány poprášíme mletou skořicí a rovnoměrně na ně rozdělíme i vanilínový cukr. Banány do alobalu zabalíme a dáme na gril.
2. Grilujeme celou dobu zabalené v alobalu za průběžného otáčení po dobu asi 5-10 minut (záleží na typu a míře rozpálení grilu), aby se banány prohřály, ale zcela nezměkly.

3. Než se banány ogrilují, rozdělíme na 4 talířky smetanu. Brusinky necháme okapat a rozdělíme je na talířky do smetany. Mátu opereme.

4. Banány sundáme z grilu, vybalíme je z alobalu a ještě teplé je rozdělíme po dvou kusech na talířky se smetanou. Dekorujeme mátou. Servírujeme teplé.

TIP: Jiná alternativa grilování banánů: banány zabalíme do alobalu ve slupce (neloupeme), ogrilujeme, rozbalíme je z alobalu, nožem rozřízneme slupku a vnitřek pokapeme oblíbeným likérem. Výhodou grilování ve slupce je přenesení výraznějšího aroma, nevýhodou je menší estetický vzhled při servírování.

TIP 2: Kromě grilu můžeme stejným způsobem připravovat v alobalu banány i na kamnech na rozptylovací plotýnce nebo na elektrické granitové pánvi.


Jít na recept Grilované banány se skořicí >>