| Počítej Kalorie | Pletení | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Domácí účto | Omalovánky | Snadné hubnutí | Rybář | Email šablony | Recepty doma | FormOffice | Formuláře na PC | Hromadné emaily |
|
| ||||||||
Grilovaná kuřecí roláda | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 kuře chlazené | ||||||||
Popis: Kuře vykostíme - pokud to neumíme, lze koupit i kuře již vykostěné. Vzniklou placku pomažeme hořčicí, vyložíme plátky anglické slaniny nebo špeku, položíme na ni vaječnou omeletu, do středu párek či klobásu a zavineme. Roládu (obvykle okolo 30 cm dlouhou) povážeme potravinářským motouzem (je silnější než obyčejný provázek a hlavně jde po upečení snadno odstranit). Napíchneme na špíz, zafixujeme z obou stran dvojzubci a pečeme za neustálého otáčení motorkem. Ideální umístění je u dostatečně velkého grilu v nejvyšší poloze, zatímco na roštu dole se průběžně pečou jiné dobroty. Během pečení kořeníme grilovacím kořením, poléváme pivem atd. podle chuti až do ztmavnutí typického pro upečené maso. Hotovou roládu krájíme k tomu účelu čerstvě nabroušeným nožem, aby se nám plátky nerozpadaly. |