Popis:
Uvařit kousky brambor (jako pro přílohu),
Uvařit knedlíčky "hop do vody":
v hlubokém talíři do mouky přidat trochu soli, promíchat, přidávat postupně studenou vodu a pevnou (nerezovou) lžící míchat až vznikne těsto, které se přestane lepit na lžíci a na talíři. Malou lžičkou ukrajovat kousky těsta a vkládat do osolené vařící vody. Knedlíčky jsou uvařeny, když na chuť není znát mouka. Mohou se propláchnout teplou vodou.
V hluboké pánvi nebo kastrolu pomalu na omastku zesklovatět drobné kousky slaniny (asi polévkovou lžíci - slanina je jen pro chuť), nebo rozpustit škvarky - lze použít oboje,
přidat nasekanou cibuli a kousky uzeniny, zamíchat a pomalu smažit až cibule skončí s pěnou,
přidat uvedené zbytky od oběda, zamíchat a prohřát je.
Přidat slité brambory, knedlíčky, promíchat, opepřit, znovu promíchat a ochutnat (pepř by měl být trochu znát).
Nakonec přidat spařené kyselé zelí a všechno důkladně promíchat, vypnout zdroj tepla a nechat asi pět minut "dojít".
Pozn.: podíl brambor a knedlíčků 1:1, brambory "pijí" omastek !!!
Podle chuti lze kořenit ledasčím, nejlépe mi to chutná další den - proleželé z chladničky do mikrovlnky.
Dobrou chuť, přežili jsme s tím dobu války.
Nevýhodou je jeden hrnec a cedník navíc do dřezu.
|