| Rybář | Recepty doma | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Omalovánky | Domácí účto | Počítej Kalorie | Pletení | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Email šablony | DWN.cz |
|
| ||||||||
Gratinovaný rybí filet z Pangase | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 2 čerstvé filety z pangase (event. jiné bílé ryby) | ||||||||
Popis: Brambory i brokolici si můžeme předvařit den předem. Zapékací nádobu lehce vymázneme olivovým olejem a poklademe plátky oloupaných vařených brambor a osolíme bylinkovou nebo mořskou solí. Na brambory položíme rybí filety, které jsme lehce nasolili. Na filety rozložíme plátky sýra s modrou plísní a na sýr brokolici, kterou jsme rozebrali na růžičky, na plátky překrájeli a osolili. Připravíme bešamelovou omáčku dle návodu níže. Já jsem na másle osmahla špaldovou jemně mletou celozrnnou mouku, která má senzačně oříškovou chuť. Mouka se rozředí mlékem a chuť bešamelu zvýrazníme špetkou strouhaného muškátového oříšku a pepře. Použila jsem pepř zelený, který v tomto jídle pikantně vyniká a chuťově dokonale harmonizuje. Ještě horkou bešamelovou omáčkou zalijeme připravené jídlo v zapékací nádobě a rozpálíme horkovzdušnou troubu na 180 °C. Od doby, kdy vložíme do trouby, máme 35 minut času pro sebe. Po této době bešamel na povrchu jemně zezlátne a můžeme servírovat. Na talíři ozdobíme čerstvými bylinkami, pepřovým mlýnkem ještě několikrát strouhneme čerstvě mletého zeleného pepře a můžeme se do jídla pustit. Tohle jídlo vás nezklame. |