| Formuláře ZDARMA | DWN.cz | EET Účtenky | Domácí účto | Recepty doma | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Email šablony | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Pletení | Formuláře na PC | Omalovánky | Rybář | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Grahamový chléb s klobásou (dom.pekárna)


Doba přípravy:03:30
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:2.11.2014

Ingredience:

0,5 kávové lžičky sušeného droždí
80 g grahamové mouky
120 g žitné chlebové hladké
100 g pšeničné chlebové
100 g pšeničné polosvětlé
0,5 lžíce cukru
2 lžičky soli
1 lžíce sušeného mléka
kmín
290 ml vody
1 lžíce octa
1 klobása nakrájená na kostičky

Popis:

Suroviny v tomto pořadí dáme do pekárny (nakrájenou klobásu do zásobníku na semínka). Pečeme na program základní, velikost malý, kůrka střední (Panasonic). Pokud peču tento chleba bez klobásy, přidávám 1 lžíci oleje.
Můžete vyzkoušet i tuto úpravu: nechala jsem umíchat a vykynout těsto, těsto po vykynutí jsem vytáhla z pekárny, na vále rozválela lehce na placku asi 2 cm vysokou, na to jsem pokladla maďarskou klobásu rozkrájenou na 4 tenké nudličky a zabalila jako závin, který jsem dala zpět do pekárny. Nastavila jsem pečení a po 1,5 minutě jsem zase vypla. Nechala kynout 30 minut a pak znovu nastavila pečení, tentokrát už na 50 minut. Po 50-ti minutách jsem vytáhla krásný chleba, který nevydržel ani do večera.


Jít na recept Grahamový chléb s klobásou (dom.pekárna) >>