| Recepty doma | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | EET Účtenky | FormOffice | Rybář | Email šablony | Hromadné emaily | Domácí účto | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Snadné hubnutí | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Gordon bleu z telecího masa


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:25.7.2019

Ingredience:

4 telecí řízky po cca 200 g
4 špetky soli a čerstvě mletého popře
4 tenké plátky vařené šunky (75 g)
4 tenké plátky ementálu (50 g)
1 č.l. mleté sladké papriky
4 p.l. mouky
2 vajíčka
6 p.l. strouhanky
50 g kokosového tuku
2 p.l. másla
1/2 citronu
1 svazek kadeřavé petržele

Popis:

řízky lehce naklepeme, osolíme a opepříme
polovinu každého řízku obložíme šunkou a ementálem,
přehneme a zajistíme párátky
na mělké talíře dáme mouku a strouhanku, na hlubokém
rozšleháme vejce
na pánvi rozehřejeme kokosový tuk s máslem - mezi
tím řízky obalíme v mouce, vejci a strouhance
Smažíme po každé straně 6 minut
Podáváme ozdobený citronem a zelenou petrželí

Příloha: vařené fazolové lusky, grilovaná rajčata, brambory nebo bramborové krokety


Jít na recept Gordon bleu z telecího masa >>