| Email šablony | FormOffice | DWN.cz | Domácí účto | Rybář | Snadné hubnutí | Omalovánky | Pletení | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Frankfurtská polévka


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:13.12.2009

Ingredience:

párky nebo kabanos 250g
sádlo škvařené 100g
cibule 100g
mouka hladká 100g
brambory 300g
masox, nebo vývar
česnek 1 stroužek (dle chuti)
petrželová nať
pepř
dle chuti slanina bez kůže
sladká paprika

Popis:

Na sádle osmahneme do růžova nakrájenou cibuli, odstavíme z přímého ohně a vmícháme sladkou papriku a hladkou mouku. Vzniklou načervenalou zásmažku zalijeme vodou ( asi 2,5 l)s přidáním kostky masoxu (popřípadě vývarem )a vaříme minimálně 1/2 hodiny.Přidáme na kostičky nakrájené brambory a opět vaříme minimálně 1/2 hodiny.Přdáme párek ( klobásu nebo kabanos) nakrájený na plátky a vaříme opět asi 20 minut. Dokořeníme pepřem, česnekem utřženým se solí a na jemno nasekanou petrželí. Polévka je jemná a všichni gurmáni ji ocení v každou denní dobu.


Jít na recept Frankfurtská polévka >>