Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Francouzský salát


Doba přípravy:00:20
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:29.6.2009

Ingredience:

100 g zeleru
100 g mrkvy
50 g zeleného hrášku
50 g sladkokyslých uhoriek
25 g ementálu
25 g jabĺk
troška octu
soli a 100 g zemiakov

Popis:

Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a pokrájame na drobné kocky. Zeler a mrkvu uvaríme v osolenej vode. Nesmieme ich rozvariť. Uvarenú vychladnutú zeleninu pokrájame na drobné kocky a pridáme k zemiakom. K nim pridáme ešte v slanej vode uvarený zelený hrášok, na kocky pokrájané uhorky, ementálsky syr, surové očistené jablko a majonézu. Všetko dobre premiešame, prisolíme, prichutíme citrónovou šťavou. Ozdobíme na tvrdo uvareným, pokrájaným vajíčkom.


Jít na recept Francouzský salát >>