| Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Recepty doma | DWN.cz | Domácí účto | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Pletení | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Rybář | Email šablony | FormOffice |
|
| ||||||||
Francouzské brambory s kysaným zelím | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 700 g brambor | ||||||||
Popis: Sýrové a oškrábané brambory nakrájíme na kolečka silná zhruba 1/2 centimetru. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, oloupaný salám nastrouháme či nakrájíme na nudličky a z kysaného zelí vymačkáme šťávu. Do máslem vymazané zapékací mísy (kdo může, vymaže sádlem, lze vymazat i olejem) klademe těsně k sobě kolečka sýrových brambor, lehce je osolíme a opepříme. Poklademe vrstvou kysaného zelí, nastrouhaným(nakrájeným) salámem a nakonec dáme na tyto vrstvy kolečka cibule. Takto všechny vrstvy opakujeme a končíme vrstvou plátků brambor, kterou opět lehce osolíme a opepříme. Vše zalijeme šlehačkou a dáme do vyhřáté trouby 180 stupňů zapéct asi na jednu hodinu. Zapíjíme nejlépe pivem. |