| Rybář | Počítej Kalorie | Domácí účto | Omalovánky | Email šablony | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Pletení | Snadné hubnutí | DWN.cz | FormOffice | Hromadné emaily | Formuláře na PC | EET Účtenky |
|
| ||||||||
Francouzská zelňačka | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 100 g slaniny | ||||||||
Popis: Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo, z hlávky zelí odstraníme tuhý košťál a rozkrájíme na 4 díly. Na slanině s olejem necháme zesklovatět cibuli s bílým pepřem a bobkovým listem. Přidáme zelí a mírně oblanšírujeme. Na minutu zakryjeme poklicí a necháme vydusit. Přidáme očištěnou, na kusy pokrájenou mrkev, celer, petržel a zalijeme horkou vodou. Vaříme na mírném ohni, dokud kořenová zelenina nezměkne. Osolíme, opepříme, přidáme tymián a bílé víno. Kořenovou zeleninu vyjmeme a propasírujeme do vývaru. |