| Hromadné emaily | Rybář | Snadné hubnutí | Domácí účto | Omalovánky | Počítej Kalorie | EET Účtenky | DWN.cz | Recepty doma | Pletení | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Email šablony | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Formanský guláš


Doba přípravy:01:10
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:31.5.2011

Ingredience:

hovězí přední 200g
vepřová plec 200g
uzený bok 100g
sádlo vepř. 20g
žampiony 50g
cibule 400g
rajský protlak 40g
česnek 10g
paprika sladká 20g
pepř celý drcený 1g
nové koření 0,5g
kmín drcený 2g
feferóny v soli 5g
sůl 10g
majoránka 0,3g
bobkový list 0,5g

Popis:

Hovězí maso nakrájíme na větší kostky, na tuku rychle opečeme, vyjmeme.
Vepřové maso nakrájíme na větší kostky, na tuku rychle opečeme, vyjmeme,
Cibuli drobně pokrájíme a přidáme uzený bůček nakrájený na nudličky a na tuku do růžova podusíme.
Kastrol sejmeme z ohně, přidáme sladkou mletou papriku, zalijeme trochou vody, pak vložíme rajčatový protlak a pastu z feferonek a žampiony nakrájené na plátky, opečené hovězí maso,přidáme koření a osolíme.

Potom dáme na mírný ohni dusit. Po chvilce dušení můžeme přilít trochu vývaru.Po cca 20 min přidáme opečné vepřové maso.
Dusíme na mírném ohni dokud maso nezměkne.
Tento pokrm nezahušťujeme. Chceme-li mít hustší šťávu, můžeme přidat jemně nastrohanou bramboru.


Jít na recept Formanský guláš >>