| Hromadné emaily | FormOffice | Zbrojní průkaz | Domácí účto | EET Účtenky | Email šablony | Počítej Kalorie | Pletení | Rybář | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Omalovánky | Formuláře na PC | Recepty doma | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Flambovaný hovězí steak na zeleném pepři


Doba přípravy:00:15
Počet porcí:2
Autor:
Přidáno/změněno:28.1.2015

Ingredience:

400 g hovězího zadního BK
1dcl oleje
1 polévková
lžíce zeleného pepře
0,5 dcl koňaku
3 polévkové
lžíce ústřičné omáčky
6 jarních cibulek
1 žlutá
paprika
čerstvý chléb
sůl pepř

Popis:

Plátky masa naklepeme,osolíme,opepříme a zalijeme
0,5 dcl oleje a takto připravené na tři dny ne-
cháme odležet v chladničce.Po třech dnech naložené
maso po vyjmutí opět zlehka osolíme a na rozpáleném
oleji cca tři minuty na každé straně spolu se ze-
leným pepřem pečeme.Při pečení steak zalijeme koňa-
kem a pánev nakloníme tak,aby koňak začal hořet.
Flambovaný steak podlieme ústřičnou omáčkou a
přidáme pokrájenou jarní cibulku,na slabé
proužky nakrájené papriky a vložíme do pře-
dem vyhřáté trouby cca na 180°C a dopékáme
přibližně 5 minut.Hotový steak podáváme s
hořčicí a čerstvým chlebem.


Jít na recept Flambovaný hovězí steak na zeleném pepři >>