| Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Recepty doma | EET Účtenky | Email šablony | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Rybář | Omalovánky | Snadné hubnutí | FormOffice | Domácí účto | Pletení | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC |
|
| ||||||||
Flambovaný banán se zmrzlinou a vaj.koňakem | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 2 velke banany (dosti tvrde) | ||||||||
Popis: Rozkrojite banany po delce, aby Vam vznikly 4 kousky. Na panvi roztopite maslo (mnozstvi podle Vaseho uvazeni, ale tak, aby se banan co nejmene pripaloval) a smazite, az zmeknou a jsou na povrchu mazlave - nesmite je nechat rozvarit a rozpadnout!!! Potom vypnete plyn a na banany nalijte rum tak, aby ho tam byla asi 2 mm vrstva. Zapalte a nechte asi 3 minuty flambovat (nejspis budete muset s panvickou obcas pohybovat, aby se rum dostal i na vrchni stranu bananu a plamen po chvili nezhasnul). Potom opatrne vyjmete banany z panve a dejte na talir. Pridejte zmrzlinu, slehacku a polijte troskou vajecneho konaku. Ozdobte jahodami, listky maty a sekanou cokoladou. Dobrou chut. |