| FormOffice | Hromadné emaily | Pletení | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Omalovánky | Rybář | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Email šablony | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | DWN.cz | Recepty doma | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Flambované kuřecí medailonky na žampiónech


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:21.10.2009

Ingredience:

sůl
petrželka
5 lžic brandy
250 g žampiónů
2 lžíce másla
2 lžíce oleje
12 plátků kuřecích prsou
drcený pepř
1/2 ks citronu

Popis:

Medailonky zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Pak je vyjmeme a ochováme teplé.
Na rozehřátém másle opečeme na tenké plátky nakrájené žampiony, osolíme, přidáme opečené medailonky a prohřejeme.
Potom přijde na řadu flambování. Do pánve přilejeme brandy, mírně nahřejeme a dlouhou zápalkou nebo špejlí zapálíme.Když alkohol dobře hoří, maso zakapeme citronovou šťávou a ozdobíme snítkou petrželky. K flambovaným kuřecím medailonkům na žampionech podáváme hranolky a mladou vařenou zeleninu pokapanou máslem (chřest, hrášek, brokolici, karotku nebo růžičkové neboli bruselské kapustičky).


Jít na recept Flambované kuřecí medailonky na žampiónech >>