| Email šablony | Pletení | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | FormOffice | Recepty doma | Rybář | Omalovánky | Domácí účto | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | DWN.cz | Počítej Kalorie |
|
| ||||||||
Filety mořského vlka s olivami a sušenými rajčaty, | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: česnek 3 stroužky | ||||||||
Popis: Do mixéru dáme vypeckované černé olivy, česnek, kapari, ančovičky a to vše umixujeme v hladké pyré. Ke konci ještě přidáme trochu olivového oleje. Rajčata spaříme ve vroucí vodě, dáme zchladnout do studené vody s ledem. Po vychladnutí rajčata vyjmeme, oloupáme a rozčtvrtíme. Ze čtvrtek rajčat seřízneme vnitřní dužinu se semínky. Vzniklé plátky dužiny skládáme na cukrářský plech potažený pečícím papírem. Poté osolíme, opepříme, posypeme tymiánem, přikryjeme pečícím papírem a dalším cukrářským plechem. Dáme do trouby sušit jednu hodinu při teplotě 40°C. Filety mořského vlka si položíme kůží na pracovní plochu. Mírně osolíme a opepříme, pomažeme olivovým pyré, na které naskládáme sušená rajčata. To celé dáme do pekáče vymazaného olivovým olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě 10 - 15 minut. Silný telecí vývar dáme do kastrolu, přidáme celý růžový pepř a dáme redukovat na jednu třetinu původního množství, poté osolíme. Filety podáváme přelité omáčkou, kterou jsme ozdobili koprem. |