| Rybář | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Pletení | Email šablony | FormOffice | Počítej Kalorie | Omalovánky | EET Účtenky | Formuláře na PC | Domácí účto | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Filátko z třeboňského kapříka na zelenině se smeta


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:10
Autor:
Přidáno/změněno:29.7.2015

Ingredience:

kapr-filé s kůží 1200 g
olivový olej 120 g
bílý pepř 10 g
pivo světlé 400 g


zelenina:
mrkev 250 g
celer 250 g
brokolice 100 g
cibulka šalotka 100 g
žampiony 150 g
kapie 150 g

smetana 12% 500 g
mouka hladká 60 g
sůl 20 g

zdobení obloha
kopr sušený 10 g
kopr čerstvý 100 g
růžový pepř 20 g

Popis:

Filátka z kapra posypeme bílým pepřem polijeme olivovým olejem a naskládáme do mísy na uležení.před vložením do lednice
zalijeme 200 g piva.
Zeleninu si připravíme tak, aby byly všechny druhy připravené pro orestování na pánvi: tzn. připravené na zkus natvrdo.
Jinak je vhodná konvenience, od různých výrobců mražené zeleniny
Po spaření zeleniny ji nakrájíme ( pokud možno, každý druh na jiný tvar a dáme vedle do mísy)
File z kapříka si po vyndání z lednice osušíme vložíme do ropzálené pánve s olivovým olejem a na chvilku z obou stran,
zprudka opečeme.
Připravíme si zeleninu a na zbytku oleje ji opražíme, tak aby zůstala velmi čerstvá. rozhodně ne dusit pod poklicí!!
Kapří filé vyjmeme z pánve a lehce zaprášíme výpek z olivového oleje moukou. Podlejeme smetanou a omáčku redukujeme na
zprávnou hustotu zbytkem piva.
Podávání by mělo vypadat takto: na talíř dáme zeleninu tak aby pokrývala jen jednu třetinu. na druhou třetinu vložíme filé
tak, aby se jen minimálně překrývalo se zeleninou. dozdobíme salátem a koprem a přelijeme omáčkou.


Jít na recept Filátko z třeboňského kapříka na zelenině se smeta >>