Popis:
Filátka z kapra posypeme bílým pepřem polijeme olivovým olejem a naskládáme do mísy na uležení.před vložením do lednice
zalijeme 200 g piva.
Zeleninu si připravíme tak, aby byly všechny druhy připravené pro orestování na pánvi: tzn. připravené na zkus natvrdo.
Jinak je vhodná konvenience, od různých výrobců mražené zeleniny
Po spaření zeleniny ji nakrájíme ( pokud možno, každý druh na jiný tvar a dáme vedle do mísy)
File z kapříka si po vyndání z lednice osušíme vložíme do ropzálené pánve s olivovým olejem a na chvilku z obou stran,
zprudka opečeme.
Připravíme si zeleninu a na zbytku oleje ji opražíme, tak aby zůstala velmi čerstvá. rozhodně ne dusit pod poklicí!!
Kapří filé vyjmeme z pánve a lehce zaprášíme výpek z olivového oleje moukou. Podlejeme smetanou a omáčku redukujeme na
zprávnou hustotu zbytkem piva.
Podávání by mělo vypadat takto: na talíř dáme zeleninu tak aby pokrývala jen jednu třetinu. na druhou třetinu vložíme filé
tak, aby se jen minimálně překrývalo se zeleninou. dozdobíme salátem a koprem a přelijeme omáčkou.
|