| EET Účtenky | Email šablony | Recepty doma | Formuláře na PC | FormOffice | Pletení | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Domácí účto | Omalovánky | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | DWN.cz | Rybář | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Fettucine boscaiola


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:23.10.2016

Ingredience:

500g mladých žampionů
1velká cibule
2 lžíce olivového oleje
350 g anglické slaniny vcelku
2 nadrobno nakrájené stroužky česneku
2 konzervy(celkem 850g) nakrájených rajčat
500 g fettucine (možno i jiné těstoviny)
2 lžíce nakrájené čerstvé petrželky (možno i lžíce sušených bylinek)
sůl
pepř
bylinky na ozdobu

Popis:

Žampiony nakrájíme podélně na plátky a dobře omyjeme. Cibuli nakrájíme na hrubo a na rozehřátém oleji spolu s česnekem opékáme,až cibule zezlátne.Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a osmahneme.Přidáme rajčata i s nálevem a žampiony a uvedeme do varu. Snížíme teplotu,nádobu zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme asi 15-20minut. Mezitím si uvaříme těstoviny s dvěma lžícemi olivového oleje. Uvařené těstoviny scedíme.Do uvařené omáčky přidáme sůl,pepř podle chuti a petrželku.Vysypeme těstoviny do hrnce s omáčkou. Důkladně promícháme.Podáváme ozdobené bylinkami.


Jít na recept Fettucine boscaiola >>