| ||||||||
Fazolová polévka | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 200 g červených fazolí | ||||||||
Popis: Nejdříve si uvaříme zvlášť fazole (nemusíme, pokud použijeme fazole sterilované). Brambory očistíme a nakrájíme na kousky. Použijeme-li sušené houby, povaříme je chvíli ve vodě a zcedíme. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a osmahneme dozlatova na trošce oleje (sádla). Přidáme nakrájené brambory, houby, zalijeme vývarem, přidáme chilli koření, kmín a vaříme tak dlouho, až se brambory téměř rozvaří. Potom přidáme fazole a společně ještě chvíli povaříme. Polévka by měla být dost hustá - pokud není, tak přidáme trochu škrobu rozmíchaného ve lžíci studené vody (a příště můžeme dát více brambor). Podáváme s chlebem. |