| FormOffice | Email šablony | Omalovánky | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Rybář | DWN.cz | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Pletení | Hromadné emaily | Domácí účto | Recepty doma | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Fazole podle Romana


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:1.8.2009

Ingredience:

3 druhy fazolí (od každého druhu cca 1/2 3dl hrníčku)
4 bobkové listy
cca 5 větších brambor
3 stroužky česneku
1/2 litr mléka
2 masoxy
1 malá mrkev
4 lžíce polohrubé mouky
špetka tymiánu
Vegeta
sůl
cca 3 – 4 lžíce octa

Popis:

Den předem namočíme fazole. Do hrnce vlijeme cca 2,5 l horké vody, vhodíme fazole a bobkové listy a dáme vařit. Přidáme masox, česnek, nastrouhanou mrkev, tymián a sůl. Těsně před uvařením fazolí vhodíme na kostičky nakrájené brambory a vlijeme mléko s rozmíchanou moukou (já používám šlehač na šlehačku). Vaříme do změknutí brambor a dochutíme Vegetou nebo polévkovým kořením. Odstavíme a podle chuti přidáme ocet. Obzvláště dobré chuti docílíme, pokud do každého talíře vložíme půl osmaženého libereckého párku (párek podélně rozpůlíme a lehce příčně nařežeme slupku, abychom mohli lžící lépe odkrajovat). Poměr veškerých ingrediencí můžeme samozřejmě podle chuti různě měnit. Přeji vám dobrou chuť.


Jít na recept Fazole podle Romana >>