| FormOffice | Email šablony | Omalovánky | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Rybář | DWN.cz | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Pletení | Hromadné emaily | Domácí účto | Recepty doma | Počítej Kalorie |
|
| ||||||||
Fazole podle Romana | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 3 druhy fazolí (od každého druhu cca 1/2 3dl hrníčku) | ||||||||
Popis: Den předem namočíme fazole. Do hrnce vlijeme cca 2,5 l horké vody, vhodíme fazole a bobkové listy a dáme vařit. Přidáme masox, česnek, nastrouhanou mrkev, tymián a sůl. Těsně před uvařením fazolí vhodíme na kostičky nakrájené brambory a vlijeme mléko s rozmíchanou moukou (já používám šlehač na šlehačku). Vaříme do změknutí brambor a dochutíme Vegetou nebo polévkovým kořením. Odstavíme a podle chuti přidáme ocet. Obzvláště dobré chuti docílíme, pokud do každého talíře vložíme půl osmaženého libereckého párku (párek podélně rozpůlíme a lehce příčně nařežeme slupku, abychom mohli lžící lépe odkrajovat). Poměr veškerých ingrediencí můžeme samozřejmě podle chuti různě měnit. Přeji vám dobrou chuť. |