| Snadné hubnutí | FormOffice | Rybář | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Email šablony | Domácí účto | Pletení | DWN.cz | Recepty doma | Formuláře na PC | Omalovánky | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Fazole po týnsku


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:8
Autor:
Přidáno/změněno:2.7.2009

Ingredience:

fazole bílé nebo barevné
cibule
cesnek
sul
pepr
paprika
dalsi koreni nebo korenici smesi dle chuti
hladká mouka
olej
hovezí maso nebo jakékoliv drubezi
veprove nebo uzenina

Popis:

Namocíme fazole vecer pres noc, uvaríme do mekka (lze i v tlakovém hrnci), na oleji osmazíme cibuli, na cibulový základ dáme krátce oprazit cesnek a velmi krátce papriku, pridáme maso nakrájené na kousky. Opeceme ze vsech stran, podlejeme vodou a dusíme (u hovezího masa vrele doporucuji dusit v tlakovém hrnci). Po zmeknutí maso vyjmeme a zapracujeme do fazolí a dál prohríváme. Na vydusený tuk s cibulovým základem pridáme hladkou mouku, dukladne zamícháme aby nebyly hrudky, oprazíme. Prilejeme vodu nebo vývar a udeláme svetlou jísku, tu zapracujeme do fazolí. Pridáme korení dle libosti - lze pepr, saturejku, kari, pálivou papriku nebo ruzné smesi koreni. Necháme asi 20 minut opatrne provarit - pozor pripaluje se, aby se ztratila mouková príchut Podáváme s chlebem.


Jít na recept Fazole po týnsku >>