| Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Email šablony | Recepty doma | Omalovánky | Domácí účto | Pletení | Rybář | DWN.cz | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Fazole na jihoslovanský způsob


Doba přípravy:01:10
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:13.4.2014

Ingredience:

300 g fazolí (co největších)
4-6 cibulí
olej
pepř
vegeta - může být i masox
2 klobásy (obyčejné párky - kabanos)
3-4 rajčata (nebo lečo - malá lahev)

Popis:

Fazole večer namočíme do vody a necháme do druhého dne nabobtnat. Potom vodu slijeme, dáme čistou a fazole dáme vařit. Do vody přidáme sůl. Vaříme do poloměkka asi 25-40 minut. Mezitím očistíme cibuli, nakrájíme na drobné kousky a podusíme na oleji. Když je cibule podušená, přidáme do ní rajčata nebo lečo. Koření přidáme podle chuti. Dusíme asi tak 5-7 min. Když jsou fazole měkké, vodu scedíme a do fazolí přidáme podušenou směs. Zamícháme. Tohle všechno vlijeme do ohnivzdorné mísy, navrch poskladáme klobásku nakrájenou na kolečka nebo mírně nařezanou, aby pustila šťávu, když se bude zapékat. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme, dokud klobáska nepustí šťávu a není upečená.
Podáváme s chlebem, a dobrým suchým vínem.


Jít na recept Fazole na jihoslovanský způsob >>