| Hromadné emaily | DWN.cz | Rybář | Domácí účto | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Pletení | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Recepty doma | FormOffice | Email šablony | Omalovánky | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Fašírka z krupice


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:15.1.2013

Ingredience:

1/2 kg vařených brambor
200 g krupky (lámanka)
2 celá vejce
250 g měkké uzeniny
1 středně velká cibule
1 palička česneku
100 g nakrájeného špeku či slaniny
majoránka,sůl
1 lžíce sádla
1 sáček kysaného zelí

Popis:

Brambory uvaříme a na jemném struhadle nastrouháme. Krupky uvaříme téměř do měkka. Před vařením je ně-kolikrát opláchneme a při vaření občas zamícháme. Obě suroviny dáme do misky, přidáme vajíčka, nadrobno nakrájenou uzeninu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek , majoránku a vypracujeme polo-tuhé těsto.
Z něho vytvoříme šišku, kterou vložíme do vymaštěného pekáče, obložíme na plátky nakrájeným špekem či slaninou a za občasného polévání výpekem pečeme dozlatova.
Jako přílohu podáváme kyselé zelí vařené či syrové, hlávkový salát atd


Jít na recept Fašírka z krupice >>