| Rybář | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Pletení | FormOffice | Recepty doma | Domácí účto | Omalovánky | DWN.cz | EET Účtenky | Hromadné emaily | Email šablony | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Dušený tetřívek (bažant)


Doba přípravy:02:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:29.4.2013

Ingredience:

1 tetřívek
6 dkg slaniny
6 dkg másla
3 dkg malinové zavařeniny
2 dkg hl.mouky
1 dkg cukru
2 lžíce červeného vína
Mořidlo:
1/8 l vody
1/5 l červeného vína
1/3 l octa
5 dkg cibule
sůl
citronová kůra
mrkev
celer
petržel
2 kuličky jalovce
2 kuličky pepře
2 kuličky nového koření
1 bobkový list a proutek tymiánu

Popis:

Tetřívek je mnohem chutnější, než tetřev, je-li mladý.
Tetřívka naložíme do mořidla, ale jen na čtyři dny.Pak tetřívka vyndáme a protáhneme jej na nudličky nakrájenou slaninou. Na pekáči si usmažíme zbytek slaniny a na másle procezenou zeleninu z naloženého tetřívka, kterého pak přidáme a dusíme v troubě do měkka.
Měkkého tetřívka pak nakrájíme, štávu zaprášíme moukou a přidáme do žluta opražený cukr, malinovou zavařeninu, načež omáčku povaříme, procedíme a přidáme červené víno.
Při pečení tetřívka poléváme již použitým mořidlem.

Místo tetřívka, kterého asi neseženete můžete použít také bažanta :o)


Jít na recept Dušený tetřívek (bažant) >>