| Domácí účto | Zbrojní průkaz | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Omalovánky | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | EET Účtenky | DWN.cz | FormOffice | Pletení | Formuláře na PC | Rybář | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Dušený králík s křenem


Doba přípravy:01:10
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:28.4.2014

Ingredience:

4 stehna z králíka
2 lžíce másla
50g slaniny
1 cibule
2 bobkové listy
4 stroužky česneku
1 lžíce vinného octa
2 lžíce sekané petrželky
špetka tymiánu
celý pepř
1 lžíce polohrubé mouky
100g křenu
sůl
rozmarýn na ozdobu

Popis:

Králičí stehna důkladně omyjeme a osušíme. Stroužky česneku rozetřeme se solí. Maso lehce potřeme česnekem
a necháme přibližně půl hodiny odležet v chladu.

Cibuli pečlivě oloupeme, nakrájíme na menší kostičky a potom ji zpěníme na másle. Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a králičí stehna, která po obou stranách důkladně opečeme. Potom všechno zakápneme vinným octem, přidáme bobkový list, špetku tymiánu, 5 kuliček celého pepře, nadrobno nasekanou petrželku, podlijeme trochou vlažné vody a dusíme pod pokličkou na mírném ohni doměkka.

Když stehna dostatečně změknou, tak je vyjmeme, ale nadále je uchováme na teplém místě. Omáčku pčlivě přecedíme, potom ji znovu přivedeme k varu a tekutinu necháme dokonale odvařit. Pak ji teprve zaprášíme polohrubou moukou, krátce orestujeme, podlijeme trochou vody a povaříme ještě asi 7 minut. Podušená králičí stehna vložíme zpět do omáčky a ještě je krátce prohřejeme.

Porce králíka nakonec rozdělíme na talíře, posipeme je čerstvě nastrouhaným křenem a můžeme je podle fantazie ještě ozdobit rozmarýnem. Dušeného králíka podáváme s brambory nebo rýží.


Jít na recept Dušený králík s křenem >>