Popis:
Králičí stehna důkladně omyjeme a osušíme. Stroužky česneku rozetřeme se solí. Maso lehce potřeme česnekem
a necháme přibližně půl hodiny odležet v chladu.
Cibuli pečlivě oloupeme, nakrájíme na menší kostičky a potom ji zpěníme na másle. Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a králičí stehna, která po obou stranách důkladně opečeme. Potom všechno zakápneme vinným octem, přidáme bobkový list, špetku tymiánu, 5 kuliček celého pepře, nadrobno nasekanou petrželku, podlijeme trochou vlažné vody a dusíme pod pokličkou na mírném ohni doměkka.
Když stehna dostatečně změknou, tak je vyjmeme, ale nadále je uchováme na teplém místě. Omáčku pčlivě přecedíme, potom ji znovu přivedeme k varu a tekutinu necháme dokonale odvařit. Pak ji teprve zaprášíme polohrubou moukou, krátce orestujeme, podlijeme trochou vody a povaříme ještě asi 7 minut. Podušená králičí stehna vložíme zpět do omáčky a ještě je krátce prohřejeme.
Porce králíka nakonec rozdělíme na talíře, posipeme je čerstvě nastrouhaným křenem a můžeme je podle fantazie ještě ozdobit rozmarýnem. Dušeného králíka podáváme s brambory nebo rýží.
|