| Hromadné emaily | FormOffice | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Rybář | Email šablony | EET Účtenky | Pletení | Recepty doma | Domácí účto | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Dušené kuře na zelenině II.


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:7.2.2019

Ingredience:

1 velké kuře (asi 1,2 kg)
sůl
8 středně velkých brambor
12 malých cibulí
8 malých rajských jablíček
2 polévkové lžíce přepuštěného másla
1 kávovou lžičku čerstvé rozmarýny (nebo sušené)
1 litru čiré polévky z kostky
3-4 polévkové lžíce citr.šťávy
bílý pepř
několik snítek petrželky na ozdobení

Popis:

Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 kousků.
Oloupeme brambory a podélně rozčtvrtíme. Pokud použijeme nové brambory, jen je důkladně omyjeme a necháme ve slupce. Oloupeme cibuli. Na rozpuštěném másle rozkrájené brambory a cibuli lehce osmahneme.
Obojí z tuku vyjmeme a vložíme do něj osolené a opepřené kousky kuřete, které rovněž ze všech stran opečeme. Potom ke kuřeti vrátíme brambory a cibuli, přidáme rozmarýnu a přilijeme připravený vývar. Zakryjeme poklicí a vše ještě dusíme přibližně 40 minut.
Omyjeme a očistíme rajská jablíčka a asi 10 minut před dovařením je přidáme k masu a vše pokapeme citronovou šťávou.
Kuře podle chuti dosolíme a opepříme. Podáváme ozdobené petrželkou.


Jít na recept Dušené kuře na zelenině II. >>