| Formuláře na PC | EET Účtenky | Email šablony | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Rybář | Počítej Kalorie | Pletení | DWN.cz | Hromadné emaily | Domácí účto | FormOffice | Snadné hubnutí | Recepty doma | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Dušené kuře na česneku a octě


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:1
Autor:
Přidáno/změněno:1.5.2015

Ingredience:

1500 g kurčaťa
90 g masla
15 strúčikov cesnaku
2 paradajky
1 lyžica paradajkového pretlaku
1 lyžica rastlinného oleja
250 ml červeného vínneho octu
250 ml kuracieho vývaru
1 viazanička byliniek
mleté čierne korenie
soľ

Popis:

Kurča rozdelíme na 6 porcií. Porcie osolíme a okoreníme. Na miernom ohni rozpálime v panvici olej s 15 g masla. Postupne pridáme stehná a kuracie prsia a opekáme dozlata. Vsypeme neolúpané strúčiky cesnaku, zakryjeme pokrievkou a dusíme 20 minút. Primiešame ocot a varíme 10 minút, potom primiešame paradajkový pretlak. Nahrubo nakrájame paradajky. Pridáme ich s viazaničkou byliniek do panvice a zmiešame s omáčkou. Prikryjeme pokrievkou a mäso dusíme 10 minút domäkka. Z panvice vyberieme hotové mäso. Do šťavy vlejeme kurací vývar a 3 až 5 minút povaríme. Precedíme omáčku. Z cesnaku pritom vytlačíme dužinu. Zvyšné maslo nakrájame na kocky. Omáčku necháme znova zovrieť, potom ju odstavíme a pridáme do nej maslo. Pritom ju neprestajne šľaháme a striedavo zohrievame aj odstavujeme. Nevaríme! Napokon všetko dochutíme. Porcie kurčaťa upravíme na taniere a prelejeme omáčkou. Vhodným doplnkom sú fazuľové struky.


Jít na recept Dušené kuře na česneku a octě >>