| Recepty doma | DWN.cz | Hromadné emaily | Email šablony | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Pletení | EET Účtenky | Rybář | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Dušené hovězí po španělsku


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:9.2.2010

Ingredience:

1,5 kg zadního hovězího masa
1/3 hrnku nadrobno nakrájených loupaných mandlí
2/3 hrnku nadrobno nakrájených zelených oliv bez pecek
1 lžička mleté skořice
1 lžíce olivového oleje
1 hrnek červeného vína
1 hrnek hovězího vývaru
2 lžíce rajčatového protlaku
sůl

Popis:

1. Maso zbavíme přebytečného tuku a ostrým nožem do něj uděláme 5 hlubokých příčných zářezů. V misce smícháme mandle, olivy a skořici.

2. Do zářezů lžící napěchujeme mandlovou směs a maso svážeme provázkem jako rolku.

3. V kastrolu rozehřejeme olej a při střední teplotě opékáme maso 3-4 minuty, až rovnoměrně zhnědne. Přilijeme směs vína, vývaru a rajčatového protlaku. Podle chuti osolíme. Zvolna uvedeme do varu, zakryjeme a dusíme asi 1 1/2 hodiny, až je maso měkké. Během dušení rolku obracíme.

4. Maso vyjmeme z kastrolu, odložíme a zykryjeme alobalem, aby zůstalo teplé, než připravíme omáčku. Tekutinu uvedeme do varu a vaříme nezakrytou alespoň 10 minut, až omáčka zhoustne.

5. Maso podáváme nakrájené na širší plátky přelité omáčkou.


Jít na recept Dušené hovězí po španělsku >>