| Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Rybář | Snadné hubnutí | Email šablony | EET Účtenky | Recepty doma | FormOffice | Domácí účto | Pletení | DWN.cz | Počítej Kalorie | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Dušené hovězí na houbách a mrkvi


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:4.7.2017

Ingredience:

hovězí přední 0,5kg
hrst sušených hub
4 ks mrkev
jedna malá cibule
3 lžíce st.oleje
2 lžičky vegeta(podravka...)4 špetky pepře
špetka kmínu a lžička cukru a lžíce plnotučné hořčice
vývar na podlévání
2 lžíce hl.mouky na na zahuštění

Popis:

Olej dáme do kastrolu,maso nakrájíme na 4 plátky a naklepeme,potřeme hořčicí a posypeme lehce peřem.Zprutka je necháme na ropáleném oleji zatáhnout.Jemně nakrájenou oloupanou cibulku dáme do kastrolu zpěnit(i s masem).Sušené houby,které jsme močily namočené ve 2dcl teplé vodě i s vodou vlejeme do kastrolu,přidáme 4 oloupané na hrubo nastrouhané mrkve.Přivedeme k varu.
Ochutíme Vegetou(...)špetkou kmínu a lžičkou cukru.
Za mírného varu dolíváme vývarem a dusíme za občasného míchání do měka asi 1hod.(Podléváme tak obychom po zahuštění měli maso v hustější šťávě přiměřeného množství k masu na 4 porce)Maso vyjmeme na talíř.Šťávu v kastrole pak opatrně zahustíme dvěma lžícemi hl.mouky zakvedlanými do 1,5 dcl studené vody.Cca 10minut povaříme vzniklou omáčku za mírného míchání.Po té vložíme maso z talíře do hrnce aby se prohřálo.

Jako přílohu můžeme podávat vařenou rýži,vařený brambor nebo bramborový knedlík.

pozn.:lze použít i čerstvé houby,nesolit Vegeta je slaná!


Jít na recept Dušené hovězí na houbách a mrkvi >>