| Hromadné emaily | Recepty doma | Domácí účto | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Snadné hubnutí | FormOffice | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Omalovánky | Rybář | Pletení | Formuláře na PC | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Dušené drůbeží žaludky


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:3
Autor:
Přidáno/změněno:18.6.2009

Ingredience:

500g drůbežích žaludků
1porek
2lžíce sojové omáčky
1lžička zázvoru
1lžička cukru
1/2lžičky vegety
2lžíce karamelu
1lžíce octa
1/2litru vody
4lžíce oleje

Popis:

žaludky očistěte,rozkrojte na dvě části.Na vyklenuté masité části žaludku udělejte po délce a napříč zářezy,až se vytvoří mřížka.Řezy veďte jen na povrchu.Propláchňte je vařicí vodou ,kde zbělí a nakrojení se rozevře.Nakrájejte porek na kolečka a krátce osmažte na oleji.Přidejte do kastrolu žaludky a zalijte teplou vodou.Tolik vody aby žaludky zakryla.Do vody dejte všechno koření a na silném ohni přiveďte vodu do varu.Potom oheň ztlumte a přikryjte pokličkou.Žaludky duste do měkka asi 1 1/2 až 2 hodiny.V závěru je zakápněte octem.Podává se z rýží.


Jít na recept Dušené drůbeží žaludky >>