| Rybář | Domácí účto | Omalovánky | FormOffice | Počítej Kalorie | Pletení | Hromadné emaily | Email šablony | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Recepty doma |
|
| ||||||||
Dušená šunka z vepřového plecka | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1,5 kg vepřového plecka 1 | ||||||||
Popis: 1,5 kg vepřového plecka (kýty), nakrájet na kostky 5 cm, pak přemlíti jen šnekem na masovém mlýnku. Přidáme 1,2 dkg normální soli, 2 dl vody, na špičku nože mletého cukru a 1 stroužek česneku utřít. Maso, sůl, česnek a vodu s cukrem smícháme dohromady až do vsáknutí. Ponechat 24 hodin v chladu. Potom promíchat a nacpat do sklínky masovky (vyložit celofánem) a sklenku uzavřít pérem. Ponořit do vody v hrnci a 1,5 hodiny vařit. Po vychladnutí vytáhnout. |