| Zbrojní průkaz | FormOffice | Pletení | Počítej Kalorie | DWN.cz | Email šablony | Rybář | Omalovánky | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Hromadné emaily | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Drožďová polévka se špaldou


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:14.10.2018

Ingredience:

80 g čerstvého droždí
50 g řepkového oleje
1 menší cibulka s natí
40 g špaldové mouky celozrnné
1/4 lžičky kmínu
1 lžíce solčanky
sůl
špaldové strouhání:
80 g špaldové mouky celozrnné hladké
1 vejce
sůl
pšeničná mouka hrubá na vál

Popis:

Nejprve si připravíme strouhání. Do hromádky osolené špaldové mouky na válu vyklepneme vejce a odstředivým mícháním nožem vše zpracujeme na pevné nudlové těsto. Utvoříme kouli, kterou necháme pod kastrůlkem chvíli odpočinout.Pak posypeme vál hrubou moukou a na hrubém struhadle nastrouháme těsto. Promícháme s moukou a necháme chvíli schnout.
Očištěou bílou část cibulky osmažíme na oleji dozlatova, přidáme Solčanku, droždí a mouku, prohřejeme a vše zalijeme 1,2l studené vody. Promícháme, přivedeme k varu, vsypeme asi polovinu připraveného strouhání a vaříme za občasného promíchávání 10 min. Polévku dochutíme solí, posypeme nadrobno nakrájenou zelenou částí cibulky a na vypnuté plotýnce necháme chvíli stát.
Poznámka: zbylé strouhání necháme dobře proschnout, uložíme do sklenice se šroubovacím uzávěrem a použijeme příště. Neskladujeme déle než 14 dnů.


Jít na recept Drožďová polévka se špaldou >>