Ingredience:
600g vepřového masa
sůl,pepř
grilovací koření
40g oleje
150g žampionů
200g tenkých párků
250g sterilovaného leča
Gulášová šťáva:
50g tuku
100g cibule
25g hladké mouky
10g mleté papriky
3dl vývaru nebo vody
20g kečupu
1 stroužek česneku
sůl,pepř,kmín,majoránka
|
Popis:
Příprava gulášové šťávy:
na tuku orestujeme nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou
moukou a mletou paprikou, zarestujeme, zalijeme vývarem, promícháme, přidáme kečup,utřený česnek, sůl, pepř, kmín, majoránku a vše dobře provaříme.
Vepřové maso nakrájíme na kostky, či nudličky, osolíme, opepříme, poprášíme špetkou grilovacího koření a na horkém oleji orestujeme.
Přidáme nakrájené žampiony, na kolečka nakrájené párky, orestujeme, vložíme sterilované lečo, trochu prohřejeme, zalijeme předem přípravenou gulášovou šťávou a vše chvíli povaříme.
Příloha:
rýže, vařené brambory, bramborový knedlík, chléb, bílé a celozrnné pečivo.
|