| Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Email šablony | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Domácí účto | FormOffice | Pletení | DWN.cz | Omalovánky | Snadné hubnutí | Recepty doma | Rybář | Formuláře ZDARMA |
|
| ||||||||
Drahošova mísa - zapečená zabijačka | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 jitrnice | ||||||||
Popis: Dáme vařit na poloviny nakrájené oloupané brambory. Orestujeme cibuli na sádle, ochutíme podravkou a pokryjeme orestovanou cibulí dno zapékací mísy. Na takto rozprostřenou cibuli naklademe na plátky asi 1/2 cm nakrájené uvařené brambory v jedné vrstvě, na ni naskládáme na 1 cm silné špalíky nakrájené jelito a jitrnici. Dále vyskládáme poslední zbytek nakrájených brambor. Vršek brambor potřeme olejem a dáme zapéct do trouby. Jakmile brambory na vrchu zapékací mísy začnou zlátnout, zalijeme mísu rozkvedlanými vejci ochucenými podravkou a ozdobíme mísu obloženým rajčetem. Ještě 10 minut pečeme a podáváme v míse na stůl. |