| Snadné hubnutí | Pletení | Rybář | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Omalovánky | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | FormOffice | DWN.cz | Domácí účto | Email šablony | Recepty doma | Formuláře na PC |
|
| ||||||||
Drahošova mísa - zapečená zabijačka | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 jitrnice | ||||||||
Popis: Dáme vařit na poloviny nakrájené oloupané brambory. Orestujeme cibuli na sádle, ochutíme podravkou a pokryjeme orestovanou cibulí dno zapékací mísy. Na takto rozprostřenou cibuli naklademe na plátky asi 1/2 cm nakrájené uvařené brambory v jedné vrstvě, na ni naskládáme na 1 cm silné špalíky nakrájené jelito a jitrnici. Dále vyskládáme poslední zbytek nakrájených brambor. Vršek brambor potřeme olejem a dáme zapéct do trouby. Jakmile brambory na vrchu zapékací mísy začnou zlátnout, zalijeme mísu rozkvedlanými vejci ochucenými podravkou a ozdobíme mísu obloženým rajčetem. Ještě 10 minut pečeme a podáváme v míse na stůl. |