| Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Email šablony | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Domácí účto | FormOffice | Pletení | DWN.cz | Omalovánky | Snadné hubnutí | Recepty doma | Rybář | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Drahošova mísa - zapečená zabijačka


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:18.7.2013

Ingredience:

1 jitrnice
1 jelito
4 cibule
3 lžíce sádla
10 brambor
1 rajče
2 vajíčka
podravka

Popis:

Dáme vařit na poloviny nakrájené oloupané brambory. Orestujeme cibuli na sádle, ochutíme podravkou a pokryjeme orestovanou cibulí dno zapékací mísy. Na takto rozprostřenou cibuli naklademe na plátky asi 1/2 cm nakrájené uvařené brambory v jedné vrstvě, na ni naskládáme na 1 cm silné špalíky nakrájené jelito a jitrnici. Dále vyskládáme poslední zbytek nakrájených brambor. Vršek brambor potřeme olejem a dáme zapéct do trouby. Jakmile brambory na vrchu zapékací mísy začnou zlátnout, zalijeme mísu rozkvedlanými vejci ochucenými podravkou a ozdobíme mísu obloženým rajčetem. Ještě 10 minut pečeme a podáváme v míse na stůl.


Jít na recept Drahošova mísa - zapečená zabijačka >>