| Omalovánky | Zbrojní průkaz | FormOffice | EET Účtenky | DWN.cz | Domácí účto | Počítej Kalorie | Pletení | Snadné hubnutí | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Dračí oheň - směs


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:27.9.2016

Ingredience:

500 g vepřového plecka
2 cibule
2 červené a 2 zelené papriky
200 g cibule šalotky
1 středně velký ananas (cca 500 g)
250 g malých žampionů
2 PL sójového oleje
150 ml kuřecího nebo slepičího vývaru
4 ML rajského protlaku
5 PL chilli omáčky
2 ML růžové papriky
1/2 ML mletého chilli
1 ML čínského koření
1 ML tabaska
100 ml rýžového vína

Popis:

Maso nakrájíme na 1,5 cm velké kostičky. Oloupeme cibuli a hrubě nasekáme.
Omyjeme papriky, očistíme, rozkrojíme na čtvrtiny, a ty potom nakrájíme napříč na malé nudličky. Oloupeme šalotku.
Oloupeme ananas, rozřízneme na čtyři díly, zbavíme tvrdého košťálu uprostřed a nakrájíme na malé kousky. Žampiony očistíme a omyjeme.
Rozpálíme olej a kostky masa na něm opečeme. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, nudličky papriky a smažíme vše dohromady.
Postupně přidáváme houby, šalotku a ananas, všechno rozředíme vývarem a vmícháme rajčatový protlak Omáčku dochutíme chilli omáčkou, růžovou paprikou, mletým chilli, čínským kořením a tabaskem.
Ragú necháme na malém ohni ještě asi 3/4 hodiny pod pokličkou povařit, často mícháme. Nakonec všechno zalijeme rýžovým vínem nebo ochutíme sherry a horké podáváme.


Jít na recept Dračí oheň - směs >>