| DWN.cz | Pletení | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Email šablony | Omalovánky | EET Účtenky | FormOffice | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Domácí účto | Recepty doma | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Dort Raffaelo


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:12
Autor:
Přidáno/změněno:21.7.2018

Ingredience:

100 g kokosových hoblinek
125 g másla či rostliného tuku (hera)
125 g cukru
1 sáček vanilkového cukru
4 vejce
100 g polohrubé mouky
1 lžíci prášku do pečiva
1 konzervu (425g) meruňkového kompotu
18 kuliček dezertu RAFAELLO
75g meruňkové zavařeniny
3 kelímky smetany na šlehání
případně 2 sáčky ztužovače šlehačky

Popis:

Na pánvi bez tuku opražíme až do zlatova kokosové hoblinky. Vyjmeme je a necháme je zchladnout. Tuk, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vmícháme jeden po druhým do pěny.Smícháme mouku s práškem do pečiva a kokosem a rovněž vmícháme. Potom do těsta přidáme opatrně ušlehaný sníh z bílků.
Dortovou formu o průměru cca 26 cm vyložíme pergamenovým papírem, naplníme těstem a uhladíme. V předehřáté troubě o teplotě 175°C (plyn stupeň 2 ) pečeme zhruba 30 minut. Korpus necháme vychladnout, uvolníme z formy a vyklopíme na dortový podnos.
Dáme okapat meruňky. Dvě nakrájíme na plátky. Čtyři kuličky RAFAELLO přepůlíme a necháme si na ozdobení, zbytek nakrájíme na drobno. Zahřejeme marmeládu a potřeme korpus i s bočním okrajem. Na povrch rozdělíme půlky meruněk. Dort uzavřeme kruhem. Z 500 g smetany ušleháme tuhou šlehačku, do které můžeme přidet ztužovač. Vmícháme kousky RAFAELLA a krém rozetřeme na meruňky. Odstraníme dortový kruh. Zbytek smetany ušleháme. Dort nakonec ozdobíme kopečky husté šlehačky, plátky meruněk, zbylými kokosovými hoblinkami a půlkami RAFAELLA.


Jít na recept Dort Raffaelo >>