| Hromadné emaily | EET Účtenky | Recepty doma | FormOffice | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Email šablony | DWN.cz | Rybář | Omalovánky | Pletení | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Dort Mousse-au-chocolat


Doba přípravy:01:45
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:9.11.2014

Ingredience:

hořká čokoláda - 2 tabulky ( 2x 100gr.)
šlehačka - 680gr.
vejce (velikost M) - 7ks
máslo - 150gr.
moučkový cukr - 50gr.
krystalový cukr - 175gr.
mouka - 100gr.
škrob - 50gr.
želatina - 6 plátků
mléčná čokoláda - 1 tabulka
pomerančový likér - 2 lžíce
čokoláda na vaření - 75gr.
špetka soli
prášek do pečiva - 1 lžička
pečící papír

Popis:

1. 100gr. hořké čokolády nasekat a se dvěmi lžícemi šlehačky nechat rozpustit. Z 6 vajec oddělit žloutky. Máslo a moučkový cukr našlehat do pěny, postupně přidávat žloutky. Zlehka přimíchat rozpuštěnou čokoládu. Bílky šlehat se špetkou soli a jemně přisypávat krystalový cukr (125gr.). Mouku škrob a prášek do pečiva smíchat a střídavě se sněhem přimíchávat do čokoládového krému.

2. Dno formy vyložit pečícím papírem, naplnit těstem a upéct na druhém stupni odspodu při teplotě 175°C asi 45-50 min. Nechat vychladnout.

3. Namočit želatinu, zbylou čokoládu nasekat a s 50gr. šlehačky nechat rozpustit. Zbylé vejce, krystalový cukr (50gr.) a pomerančový likér ušlehat do pěny, přidat tekutou čokoládu a promíchat. Přidat rozpuštěnou želatinu a dát na 15min. do chladna. Zbylou šlehačku pevně ušlehat a přimíchat, dokud čokoládová hvota nezačne želírovat.

4.Dvakrát proříznout dortový korpus, na spodní část dortu dáme zpátky dortový kruh a dáme třetinu krému, položíme další díl dortu a zase třetinu krému. Na to položíme zbývající díl dortu a necháme 30min. chladit. Po 30 minutách odstraníme kruh a dort namažeme zbývajícím krémem a nastrouháme škrabkou čokoládu na vaření. Před podáváním necháma ještě hodinu vychladit.


Jít na recept Dort Mousse-au-chocolat >>