| Pletení | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Recepty doma | Rybář | Zbrojní průkaz | Domácí účto | DWN.cz | Snadné hubnutí | Omalovánky | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Email šablony | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Domácí pivní sýr


Doba přípravy:
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:23.5.2013

Ingredience:

2 kostky měkkého netučného tvarohu
rovná kávová lžička soli
špetka kmínu
špetka mletého pepře
0,3 l světlého piva

Popis:

Ve větší nádobě (nejlépe kameninové) rozmícháme tvaroh s kořením a solí, zalijeme pivem a necháme přikryté proležet (zrát) při teplotě 18 °C tři až pět dní. Uzrálý sýr má mírně nažloutlou barvu a voní jako olomoucké tvarůžky. Podáváme s tmavým pečivem s jemně sekanou pažitkou nebo mladou jarní cibulkou.


Jít na recept Domácí pivní sýr >>