| Snadné hubnutí | Omalovánky | DWN.cz | Pletení | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Domácí účto | EET Účtenky | Email šablony | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Rybář | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Domácí pečenáče z makrel


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:5.4.2015

Ingredience:

4 porce makrel
60g hladké mouky
1 vejce
sůl
olej na opečení
Marináda:
30g mrkve
40g celeru
20g petržele
1 malý bobkový list
3 zrníčka pepře
1 zrnko nového koření
1 střední cibule
1,5dcl octa
2 kolečka citronu
2 lžíce bílého nebo červeného vína
sůl,1 dcl vody

Popis:

Očištěné porce makrel rozkrojíme na půlky, osolíme, obalíme v mouce a necháme rozložené stát na talíři asi hodinu.
Pak je obalíme v rozšlehaném vejci a opět v mouce a zvolna opékáme po obou stranách na oleji na teflonové pánvi.
Vyjmeme je, osušíme papírovým ubrouskem a necháme vychladnout. Naskládáme je do úzké misky a proléváme
vychladlou marinádou. Uložíme do chladničky a necháme marinovat asi 24 hod.
Příprava marinády:
Kořenovou zeleninu nakrájíme na plátky, vložíme spolu s kořením do vařící osolené vody a vaříme pod poklicí asi 10min. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, oloupaná kolečka citronu, ocet, víno, necháme jednou přejít varem a dáme vychladnout.


Jít na recept Domácí pečenáče z makrel >>