Ingredience:
4 porce makrel
60g hladké mouky
1 vejce
sůl
olej na opečení
Marináda:
30g mrkve
40g celeru
20g petržele
1 malý bobkový list
3 zrníčka pepře
1 zrnko nového koření
1 střední cibule
1,5dcl octa
2 kolečka citronu
2 lžíce bílého nebo červeného vína
sůl,1 dcl vody
|
Popis:
Očištěné porce makrel rozkrojíme na půlky, osolíme, obalíme v mouce a necháme rozložené stát na talíři asi hodinu.
Pak je obalíme v rozšlehaném vejci a opět v mouce a zvolna opékáme po obou stranách na oleji na teflonové pánvi.
Vyjmeme je, osušíme papírovým ubrouskem a necháme vychladnout. Naskládáme je do úzké misky a proléváme
vychladlou marinádou. Uložíme do chladničky a necháme marinovat asi 24 hod.
Příprava marinády:
Kořenovou zeleninu nakrájíme na plátky, vložíme spolu s kořením do vařící osolené vody a vaříme pod poklicí asi 10min. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, oloupaná kolečka citronu, ocet, víno, necháme jednou přejít varem a dáme vychladnout.
|