| Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Domácí účto | FormOffice | Rybář | Recepty doma | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Email šablony | Formuláře na PC | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Domácí králík na slanině


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:30.12.2014

Ingredience:

Očistený domáci králik
bez hlavy cca 1 kg
sol
čierne korenie celé čajová lyžička
bobkový list - 2-3 ks
celý kmín - lyžica
slanina
vyúdená
prerastená 0,15 kg
2 polievkové lyžice masti
alebo oleja

Popis:

králika ponarezujeme - do väččších svalov
do otvorov zasunieme slaninu narezanú na melé plátky
primerane posolíme, okoreníme a posypeme zvnútra
kmínom a polejeme olejom,alebo natrieme masťou.Na pekáč nalejeme cca 0,1l vody. Pečieme v trúbe ma 200 C
cca 1-1,5 hod, podľa veku králika, mladý sa upečie skôr. Králika pravidelne polievame šťavou z plecu a obraciame. Po cca 30 minutách, môžeme zakryť alobalom, aby veľmi nepreschol. Pred podávaním môžeme nachvílku dopiecť bez alobalu.Výborná kombinácia je picť spolu s chudým bôčikom, alebo bravčovými rebierkami.
podávame s ryžou a kompótom, alebo kned2ou a kyslou kapustou


Jít na recept Domácí králík na slanině >>