| FormOffice | Počítej Kalorie | Omalovánky | Hromadné emaily | Email šablony | Rybář | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Pletení | EET Účtenky | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | DWN.cz | Formuláře na PC |
|
| ||||||||
Domácí klobása | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 5 kg nemastneho bravcoveho masa z lopatky | ||||||||
Popis: Maso dokladne ocistime, pokrajame na vacsie kocky, osolime, osladime, premiesame, nalozime do kameninovej nadoby a nechame postat na chladnom mieste 4 dni. Potom maso zomelieme, pridame vsetky koreniny, premiesame, vlozime spat do nadoby a nechame este den odlezat. Pred plnenim criev nechame postat 5 hodin v kuchyni, aby maso malo izbovu teplotu. Znovu dobre premiesame a plnime do pripravenych tenkych bravcovych criev. Klobasy udime pomaly, aby sa zaroven aj susili. |