| FormOffice | Počítej Kalorie | Omalovánky | Hromadné emaily | Email šablony | Rybář | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Pletení | EET Účtenky | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | DWN.cz | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Domácí klobása


Doba přípravy:04:00
Počet porcí:10
Autor:
Přidáno/změněno:24.11.2020

Ingredience:

5 kg nemastneho bravcoveho masa z lopatky
3 kg mastneho bravcoveho masa
120 g soli
5 g praskoveho cukru
40 g mletej cervenej papriky
30 g mleteho cierneho korenia
3 g mleteho noveho korenia
2 g dumbieru
30 g cesnaku

Popis:

Maso dokladne ocistime, pokrajame na vacsie kocky, osolime, osladime, premiesame, nalozime do kameninovej nadoby a nechame postat na chladnom mieste 4 dni. Potom maso zomelieme, pridame vsetky koreniny, premiesame, vlozime spat do nadoby a nechame este den odlezat. Pred plnenim criev nechame postat 5 hodin v kuchyni, aby maso malo izbovu teplotu. Znovu dobre premiesame a plnime do pripravenych tenkych bravcovych criev. Klobasy udime pomaly, aby sa zaroven aj susili.


Jít na recept Domácí klobása >>