| Domácí účto | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Pletení | Omalovánky | EET Účtenky | Recepty doma | Snadné hubnutí | Rybář | DWN.cz | Email šablony | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | FormOffice | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Domácí guláš od Erika


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:6.11.2017

Ingredience:

600 g hovězího masa
300 g cibule
2 lžíce oleje
1 lžíce sladké papriky
1 bobkový list
3/8 l masového vývaru
sůl,pepř
2 lžíce měkkého másla
1 lžíce hladké mouky

Popis:

Maso nakrájíme na třícentimetrové kousky.
Oloupanou cibuli nakrájíme na větší kostky.
Olej zahřejeme a maso na něm zprudka osmahneme. Přidáme cibuli, krátce osmahneme, vmícháme papriku, bobkový list, zalijeme vývarem, necháme přejít varem.
Osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme do měkka.
Vidličkou utřeme máslo s moukou, po 80 minutách vmícháme k masu.
Z omáčky vyjmeme bobkový list, guláš ochutíme a připravíme k podávání.
Obměna: papriku, sladkokyselou okurku nebo kyselé zelí drobně nakrájíme a přidáme několik minut před dokončením k masu. Chuť zjemníme kyselou smetanou.
Vhodná příloha: těstoviny, také brambory nebo bramborové knedlíky. Špekové knedlíky bez slaniny. Saláty.


Jít na recept Domácí guláš od Erika >>