| Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Rybář | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Recepty doma | Email šablony | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Omalovánky | Pletení | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Domácí Cinzano


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:19.6.2009

Ingredience:

1/2 kg rýže
50 g droždí
1 citron
5 ks nového koření
5 ks hřebíčku
1 celý muškátový oříšek
1/2 lžičky muškátového květu
1/2 lžičky mleté skořice
(nebo 1 cm celé)
1/2 lžičky zázvoru
1/2 lžičky tymiánu
50 g rozinek
1 sáček vanilkového curku

Popis:

Do 5l lahve dáme na dno vypranou rýži. Přidáme droždí. Z citronu nastrouháme kůru a zbytek nakrájíme na kolečka. Dále přidáme všechno koření (nové koření, hřebíček, muškátový oříšek, muškátový květ, skořici, zázvor, tymián, rozinky a vanilkový cukr).

Krystalový cukr svaříme s vodou na objem 3,5l. Vychladlé nalejeme do lahve s rýží a kořením a hrdlo překryjeme celofánem, který propícháme. 6 týdnů necháme kvasit. Po 6 týdnech stočíme do jiné lahve a necháme ještě 10 dnů ustát. Pak stáčíme do lahví. Nejlépe je, nechat v lahvích ještě 4 týdny zrát.

Podáváme dobře vychlazené s citronem a ledem.


Jít na recept Domácí Cinzano >>